ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 2001

ΒΟΡΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ και ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006

World Social Forum 2006



Ξεκίνησε το 5ο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στο Καράκας της Βενεζουέλας. Στη χώρα του Τσάβες βρίσκεται ήδη αντιπροσωπία της Πρωτοβουλία Γένοβα από την Ελλάδα. Καθημερινή ενημέρωση στο WSF REPORTS HERE

Επίσης δείτε και την ιστοσελίδα του World Social Forum 2006 http://www.wsf2006.org/index.php

Βενεζουέλα Καράκας ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ

Χιλιάδες άνθρωποι πορεύθηκαν στο Καράκας φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου και του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ κατά την έναρξη του ετήσιου Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, όπου ακτιβιστές από όλο τον κόσμο συναντώνται για να προωθήσουν υποθέσεις από το δίκαιο εμπόριο έως τα δικαιώματα των αυτοχθόνων.
Πολλοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ενός σοσιαλιστή επαναστάτη και επικριτή της Ουάσινγκτον, ο οποίος έχει γίνει ένα περιφερειακό σημείο αναφοράς για τα αριστερά και αντιαμερικανικά κινήματα αφότου συμμάχησε με την Κούβα.
Κολομβιανοί τυμπανιστές, σφυρίχτρες και ξυλοπόδαροι δημιούργησαν μια γιορτινή ατμόσφιαρα σε ένα γεγονός που έχει καταστεί σημαντικό βήμα διεθνούς διαλόγου σε θέματα τόσο διαφορετικά όπως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, η αντι-παγκοσμιοποίηση και ο παγκόσμιος έλεγχος των εξοπλισμών.
"Είναι εναντίον των διενέξεων, εναντίον των πολέμων σε ολόκληρο τον κόσμο", είπε η Μαρί Ιβ Ρεούλ από το Κεμπέκ του Καναδά, η οποία βοηθούσε στην ανύψωση ενός περιστεριού της ειρήνης, καμωμένου από λευκά πανιά.
Περισσότεροι από 67.000 άνθρωποι είχαν εγγραφεί κατά την έναρξη του εξαήμερου φόρουμ, το οποίο ξεκίνησε το 2001 στη Βραζιλία ως εναλλακτικό της συνάθροισης διεθνών ηγετών στο Νταβός της Ελβετίας, αλλά έχει μετατραπεί από τότε σε ένα ευρύτερο κίνημα.
Άρτι αφιχθέντες Ινδιάνοι από τον Ισημερινό με τις παραδοσιακές σάρπες τους κάθονταν ανάμεσα σε σωρούς αποσκευών κατά την έναρξη της πορείας στο Καράκας, ενώ βραζιλιάνοι φοιτητές επιθεωρούσαν τους πάγκους που πρόσφεραν φανελάκια με τον Τσε Γκεβάρα και ρολόγια και αφίσες με τη φωτογραφία του Τσάβες.
"Είναι μια διαδικασία που μπορεί να φέρει αλλαγή για τον καθένα", είπε η κολομβιανή Λούσι Μαρτίνες, η οποία ανήκει σε μία οργάνωση αλληλεγγύης με την Κούβα. "Είναι σπουδαίο που γίνεται εδώ στη Βενεζουέλα γιατί ο Τσάβες, όπως και ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ένα παράδειγμα για τον καθένα".
Πολλοί ταξίδεψαν οδικώς από τη Βραζιλία και την Κολομβία, Τουλάχιστον τέσσερις βραζιλιάνοι φοιτητές σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο τους ανατράπηκε στο Περού καθ΄οδόν προς το Καράκας.

Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2006

ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!



Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, των συνδικάτων, της Πακιστανικής Κοινότητας το Σάββατο 21 Γενάρη στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Κρήτη.

Δυναμική ήταν η παρουσία των Πακιστανών παρά την ανοικτή τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της Πακιστανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η Πακιστανική Κοινότητα, επικεφαλής της πορείας βάδισε με πανό στην γλώσσα ούρντου που έγραφε: ΟΧΙ ισλαμοφοβία, το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία Πολέμου αλλά Ειρήνης».

Στην Αθήνα χαιρέτησαν την εκδήλωση στα Προπύλαια ο Φώτης Προβάτας, ΣΦΕΑ 1967-74, Γιάννης Σηφακάκης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Τζαβέτ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Κώστας Βασιλόπουλος,ΕΚΑ, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος, Τάσος Κορωνάκης, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Συνθήματα της διαδήλωσης: «Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί, Είμαστε όλοι Πακιστανοί», «Βουλγαράκη GO HOME. Στα Γιάννενα, δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους διαδηλωτές να φτάσουν κοντά στο Κάστρο των Ιωαννίνων όπου υπάρχουν καταγγελίες απαχθέντων Πακιστανών ότι ήταν ο χώρος της μυστικής φυλακής όπου ανακρίθηκαν από την ΕΥΠ και την ΜΙ6. Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα καθυστερούσαν προκλητικά την διαδήλωση βαδίζοντας σε απόσταση τριών μέτρων από την κεφαλή της πορείας. Ακόμα πιο προκλητικά στο τέλος της πορείας μπλόκα αστυνομικών σταματούσαν Πακιστανούς μετανάστες πχ στο Σταθμό Ν. Ιωνίας στα πλαίσια της ακούραστης προσπάθειας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των απαχθέντων και της Πακιστανικής Κοινότητας.

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο ανακοίνωσε το επόμενο Παγκόσμιο Αντιπολεμικο Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 18 Μάρτη, τρίτη επέτειο της κήρυξης του πολέμου στο Ιράκ.

Οι φωτό είναι από τη διαδήλωση του Σαββάτου και από την εκδήλωση στη Νέα Ιωνία στις 22 Γενάρη.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2006

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ
ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ
ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Η εταιρεία Coca-Cola 3Ε ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τμήμα της εμπορικής δραστηριότητας και της γραμμής παραγωγής Αθηνών. Παράλληλα η εταιρεία αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας των αποθηκών που διατηρεί σε Ρόδο, Μεσολόγγι και Κέρκυρα και σε πρώτη φάση προχωρά σε απολύσεις 250-300 εργαζομένων.

Η εταιρεία είναι υπερκερδοφόρος (299 εκατ. € καθαρά κέρδη ΜΟΝΟ το πρώτο 9 μηνο του 2005) και απασχολεί σήμερα 2.500 εργαζομένους άμεσα και περίπου 1.500 στις συμπληρωματικές δραστηριότητες. Με την ανακοίνωση των απολύσεων αιωρείται η γενικότερη απειλή μεταφοράς δραστηριοτήτων της εταιρείας στα Βαλκάνια.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΪ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ

www.protgenvp.blogspot.com email protgenova_vorpro@yahoo.gr
τηλ 6932394790

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΓΕΝΑΡΗ, 3 μμ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ, 7.00 μμ

ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 268 - απέναντι από τον ΟΤΕ)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ,

- ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

- ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

- ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΛΟΥ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

ΝΑΣΟΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2006

Ποιος φταίει για την γρίπη των πουλερικών;

Γρίπη των πουλερικών, νέα διατροφικά σκάνδαλα, μεταλλαγμένα, απελευθέρωση του εμπορίου

Έως τα μέσα του Γενάρη είχαν ήδη πεθάνει 4 άνθρωποι στην Τουρκία, και σχεδόν 100 στην Ασία, από την γρίπη των πουλερικών. Η ασθένεια αυτή είναι ένας θανατηφόρος ιός γρίπης που προσβάλει κυρίως τα πτηνά και μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο. Φορείς του ιού μπορεί να είναι και άλλα πουλιά, ωστόσο ο ιός ενδημεί στα πτηνά των βιομηχανικών-εντατικών εκμεταλλεύσεων.

Ο οικολογικός χώρος είχε προειδοποιήσει (και) για αυτό το διατροφικό σκάνδαλο τονίζοντας ότι υπεύθυνη είναι η βιομηχανική γεωργία, όπου για χάρη του κέρδους, τα πτηνά εκτρέφονται σε άθλιες συνθήκες, οπότε είναι πολύ ευάλωτα στις ασθένειες. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ, ενώ τόσο καιρό δεν μας ανέφεραν τίποτα για το θέμα, τώρα που το πρόβλημα είναι δίπλα μας «ανησύχησαν» και προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπεύθυνα για το πρόβλημα δεν είναι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων, οι τροφές-σκουπίδια και τα φάρμακα που τους δίνουν, αλλά τα ελευθέρας βοσκής πουλερικά και τα αποδημητικά πτηνά! («ξέχασαν» να μας αναφέρουν όμως ότι δεν έχει παρατηρηθεί ούτε 1 κρούσμα στα βιολογικά πτηνά), και έχουν εξαπολύσει πογκρόμ εναντίων της παραδοσιακής πτηνοτροφίας και των αποδημητικών πτηνών, προσπαθούν να βγάλουν εκτός νόμου τα οικόσιτα ζώα(!), θανατώνουν (με απίστευτη βαρβαρότητα) προληπτικά εκατομμύρια πτηνά και κλείνουν τα σύνορα, ενώ οι τοποθετήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών πτηνοτρόφων, ότι τα πτηνά των βιομηχανικών εκμεταλλεύσεων είναι ασφαλή, παρουσιάζονται σαν επίσημες απόψεις της πολιτείας…

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά με τα νέα διατροφικά σκάνδαλα, στην Γαλλία συλλαμβάνεται και οδηγείται στην φυλακή ο ακτιβιστής αγρότης και στέλεχος του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης Ζοζέ Μποβέ, και άλλοι οικολόγοι, επειδή κατέστρεψαν μεταλλαγμένα. Ας σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία ελληνικών οικολογικών οργανώσεων εκδόθηκε κοινό ψήφισμα συμπαράστασης από όλα τα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η 6η σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), που συνοδεύτηκε από τις έντονες διαδηλώσεις μικρών αγροτών-οικολόγων-ακτιβιστών από όλο τον πλανήτη με πρωτοπόρο την παγκόσμια ομοσπονδία των μικρών αγροτών Via Campensina (περιττό να αναφερθεί η καταστολή και οι συλλήψεις εκατοντάδων αγροτών), στην οποία οι ισχυροί του πλανήτη αποφάσισαν ότι επιθυμούν την πλήρη κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων από τη μια, και από την άλλη την κατάργηση των δασμών και φόρων που επιβάλλονται στις βιομηχανίες και τις πολυεθνικές, και την πλήρη απελευθέρωση του εμπορίου, των μεταλλαγμένων κτλ. Λένε σαν δικαιολογία ότι ήθελαν να βοηθήσουν τους μικρούς αγρότες του Νότου, αλλά δεν λένε ότι η κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων του Βορρά, θα ενισχύσει τις εξαγωγές του Νότου, αλλά όχι τους φτωχούς αγρότες, μιας και αυτοί δεν εξάγουν. Και τα μεταλλαγμένα θα ενισχύσουν τους μεγαλοαγρότες και τις εταιρίες, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε νέα διατροφικά σκάνδαλα, ενίσχυση των πολυεθνικών, τεράστιο ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών όλου του πλανήτη, μείωση της βιοποικιλότητας και της τροφικής ανεξαρτησίας, και οι πολυεθνικές θα ασυδωτούν ακόμα περισσότερο εις βάρος του περιβάλλοντος και των εργατικών δικαιωμάτων.

Η καλύτερη απάντηση στις πολυεθνικές, τον ΠΟΕ, την απελευθέρωση του εμπορίου, τα μεταλλαγμένα, την βιομηχανική γεωργία, την γρίπη των πουλερικών και τα διατροφικά σκάνδαλα, στον αφανισμό των μικρών αγροτών και της υπαίθρου, την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας, είναι η ενίσχυση των κινημάτων, ο κοινός αγώνας των μικρών αγροτών, και των καταναλωτών, όλου του πλανήτη, για την οικολογική-παραδοσιακή γεωργία και τις ντόπιες ποικιλίες, τους μικρούς-οικογενειακούς αγρότες, την αυτάρκεια, την αποκέντρωση, την τοπική οικονομία.

Τα οικολογικά προβλήματα δεν γνωρίζουν σύνορα-Ας παγκοσμιοποιήσουμε την αντίσταση

Γιώργος Χαλκιάς, βιοκαλλιεργητής, 6937283908, oikologos1@yahoo.gr

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2006

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ 28


Κάλεσμα σε Μαζικό Συλλαλητήριο στις 21 Γενάρη 3μμ στα Προπύλαια και πορείαστην Βουλή για την καταγγελία των απαγωγών των 28 Πακιστανών μεταναστών αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας όπου συμμετείχαν φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η ΚΕΑΔΕΑ, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Την συμμετοχή τους δήλωσαν φορείς όπως το Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Πρωτοβουλία ενάντια στα πογκρόμ κατά μεταναστών και τις απαγωγές Πακιστανών, ο Συνασπισμός, το ΔΗΚΚΙ, οι Οικολόγοι-Πράσινοι, το Σοσιαλιστικό ΕργατικόΚόμμα, η ΠΑΣΠ, η Ν.ΣΥΝ, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ).

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι των απαγωγών και βασανισμών των 28Πακιστανών μεταναστών απο τις ελληνικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες μετην κάλυψη των υπουργών Τζάκ Στρό και Γιώργου Βουλγαράκη.
Να σταματήσουν άμεσα οι απαράδεκτες απειλές, πιέσεις και εκβιασμοί σε βάρος των Πακιστανών απαχθέντων που έχουν άμεσο σκοπό να τους τρομοκρατήσουν για να τους εξαναγκάσουν να ανακαλέσουν τις μαρτυρικές τους καταθέσεις.
Αρνούμαστε στο βωμό της πολεμικής σταυροφορίας των Μπούς, Μπλέρ και της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης να θυσιάσουμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες «ανταλλάσσοντας ασφάλεια με δημοκρατία». Η διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών διασφαλίζει τους πολίτες γι' αυτό και απαιτούμε να καταργηθούν οι τρομονόμοι, να μπεί φραγμός στην τρομοϋστερία και την ασύδοτη δράση των πρακτόρων της CIA και της ΜΙ-6 που γέμισαν την Ευρώπη με Γκουαντανάμο και μυστικές φυλακές, να νεκρωθεί το μάτι του Μεγάλου Αδελφού στην ηλεκτρονική αλληλογραφία και το Ιντερνετ, να σταματήσουν οι απόπειρες εξομοίωσης των σοσιαλιστών και κομμουνιστών με το ναζισμό όπως απαράδεκτα προβλέπεται στο σχετικό μνημόνιο που προωθείται για ψήφιση από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Αντιστεκόμαστε στην εκστρατεία κατασυκοφάντισης των μουσουλμάνων μεταναστών απο το Πακιστάν, στην ενοχοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων για να διαιωνίζεται έτσι το καθεστώς ομηρίας και παρανομίας στην Ελλάδα. Αυτές οι επιθέσεις εκτρέφουν ρατσιστικά φαινόμενα και επιθέσεις όπως το αποτρόπαιο έγκλημα στο Ρέθυμνο με την δολοφονία του μετανάστη από την Αλβανία.
Γι' αυτό και απαιτούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών εδώ και τώρα. Απλώνουμε ασπίδα αλληλεγγύης για την Πακιστανική κοινότητα απαιτώντας δικαιοσύνη και υπεράσπιση των απαχθέντων γιατί η επίθεση ενάντια σε αυτούς είναι επίθεση ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που υπεράσπισε με το αίμα του τις ελευθερίες και την ειρήνη.
Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων να σεβαστεί το δημοκρατικό δικαίωμα της πληροφόρησης των πολιτών και να επιτρέψει την τηλεοπτική μετάδοση της αυριανής συζήτησης, αρνούμενη να υποκύψει σε πιέσεις και εκβιαστικάδιλήμματα που επιχειρούν να βάλουν περιορισμούς στην πλήρη ενημέρωση.

Σας καλούμε να πλημμυρίσουμε τα Προπύλαια το Σάββατο 21 Γενάρη 3μμ ώστε ναστείλουμε ηχηρά το μήνυμά μας στην κυβέρνηση με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο απαιτώντας να σταματήσουν οι προσπάθειες συγκάλυψης των εγκλημάτων πουδιαπράχθηκαν σε βάρος των 28 Πακιστανών μεταναστών, να χυθεί άπλετο φώς στηνυπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΙΣ 21/1, 3.00 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



Το θέμα της απαγωγής και ανάκρισης Πακιστανών στην Ελλάδα επανέφερε στη δημοσιότητα η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και η Πρωτοβουλία Γένοβα, με συνέντευξη τύπου την Τρίτη 3 Γενάρη, στην οποία παραβρέθηκαν και τρεις από τους απαχθέντες.

Οι Πακιστανοί περιέγραψαν τις συνθήκες απαγωγής τους και τους προπηλακισμούς τους οποίους υπέστησαν, ενώ τόνισαν ότι είχαν κάνει καταγγελίες από την πρώτη στιγμή στην πακιστανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του πρεσβευτή της χώρας.

Ταξίδια αναψυχής στο Πακιστάν, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, προσφέρει η πακιστανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε κάποιους από τους 28 Πακιστανούς, προκειμένου να μην επιμείνουν στις καταγγελίες τους περί απαγωγών, ανακρίσεων και βασανιστηρίων, αναφέρει η εφημερίδα Εθνος της Κυριακής.

Οι ανακρίσεις έγιναν με μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά, παρουσία Βρετανού, γράφει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει ότι ουδείς έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής αν επρόκειτο για τον εκπρόσωπο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα ή για χειριστή της υπόθεσης εκ μέρους της ΜΙ6 που ταξίδεψε από το Λονδίνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων κρατήθηκαν πλήρη πρακτικά, με άγνωστο ακόμα τον συντάκτη αλλά και τους Ελληνες αποδέκτες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα πρακτικά αυτά εφοδιάστηκε και η ΜΙ6 για την τελική ανάλυση των στοιχείων.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εκτυλίχθηκε στην Αθήνα νέα μυστική επιχείρηση προσαγωγής και ανάκρισης Πακιστανών. Αυτή τη φορά η επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο και στον Νέο Κόσμο, έγινε ύστερα από επίσημο αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας και εκτελέστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Oι Πακιστανοί που εθεωρούντο ύποπτοι από τους Αμερικανούς ανακρίθηκαν από Έλληνες αξιωματικούς με βάση τα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΓΕΝΑΡΗ, 3.00 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2006

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Αγαπητέ φίλε/φίλη,

Τα δενδράκια και μεις ευχαριστούμε που προσθέσατε το όνομά σας στις υπογραφές των 16.600 και πλέον συμπολιτών μας που ζητούν περισσότερα δένδρα στο Δάσος Συγγρού, το τελευταίο εναπομείναν δάσος του ταλαίπωρου λεκανοπεδίου μας.

Δυστυχώς, μία ακόμη φυτευτική περίοδο να βρίσκεται σε εξέλιξη και ούτε ένα δέντρο να μην έχει προγραμματισθεί από τους αρμοδίους, η προσπάθεια συνεχίζεται.

Σάς παρακαλούμε λοιπόν να στείλετε αυτό το μήνυμα σε φίλους, συγγενείς, συναδέλφους ή απλούς γνωστούς, προτείνοντάς τους να συνυπογράψουν την έκκλησή μας. Όταν η φωνή μας πολλαπλασιάζεται, ακούγεται. Ας κάνομε κάτι.

Εάν δεν έχετε υπογράψτε για δάσωση μέχρι τώρα, υπογράψτε on-line πατώντας εδώ!

Μαζέψτε υπογραφές από φίλους σας με την βοήθεια φόρμας που μπορείτε να τυπώσετε από δω!

Δείτε πληροφορίες για το Δάσος Συγγρού και τους κινδύνους που το απειλούν στο www.dasosygrou.gr

Ευχαριστούμε προκαταβολικώς για την συμπαράστασή σας,
Α. Δεληγιάννη
Από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού

Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2006

Η ομιλία του Χ. Πίντερ στην απονομή των Νόμπελ

από την Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/online/online_text?dt=30/12/2005&c=113&id=27418344